Hoezo netsO?

Altijd op de radar zijn bij nieuwe klanten
Geen enkele ondernemer weet wanneer een nieuwe klant gaat kopen. Daarom moet je er voor altijd bij hen op de radar zijn. Een modern bedrijf doet dat tegenwoordig door een mooie mix te maken tussen tekst en beeld en vooral ook menselijke verhalen. Daarmee val je op en ben je onderscheidend.

“OVER ONS” is wel heel gewoon…
Waarom zou je alleen maar beschrijven wat je doet. Vertellen is beter, want daarin kun je jouw passie laten zien aan nieuwe klanten. Dat doen we zelf ook. Remco Noordsij, mijn businesspartner die de videoproducties maakt, stelde mij spontaan een aantal vragen. Dit is het resultaat, dan hoor je waar netsO voor staat en waar de passie vandaan komt:

Maar hoe zit het dan met netsO?
Die naam ontstond spontaan toen ik de eerste 5 letters van mijn achternaam, Ostendorf omdraaide. Vandaar de kleine letter ‘n’ en de grote letter ‘O’. Dat omdraaien zegt wel iets over mij. Ik vind het namelijk een uitdaging om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken.

De filosofie: “MensenMakenMerken”
De bedrijfsnaam is netsO, maar de filosofie is “Mensen Maken Merken”. Dat betekent onder andere dat een klein bedrijf tot grote prestaties in staat is, door slim samen te werken met andere specialisten zoals Remco. “Mensen Maken Merken” heeft echter meer betekenissen. Wat gebeurt er
bijvoorbeeld als jouw collega’s en klanten bereid zijn om blogs en artikelen van jouw bedrijf te delen?
Dan ontstaat er plotseling een enorme extra zichtbaarheid, wat ik persoonlijk ‘omgekeerde marketing, zonder grote investeringen’ noem. Er zijn slimmere manieren om duizenden mensen te bereiken dan alleen maar ‘Google te begrijpen’ en er (te) veel geld aan te betalen.

Nog een passie: Eerste hulp bij verkoop!
Hoe bouw je een groot netwerk op, wat doe je als bellen niet meer werkt, hoe wordt jij relevant voor je doelgroep? Dat soort vragen lossen we op tijdens de workshop: “Closen of Verzuipen”.

Samen met een andere businesspartner, Maurice Schill van Target Recruiters, nemen we deelnemers mee in het sterk veranderende vak van verkopen. We hebben het immers zelf meegemaakt en delen onze kennis op basis van jarenlange praktijkervaringen. “Closen of Verzuipen kreeg zoveel positieve
reacties op dat we er een aparte landingspagina voor hebben gemaakt.

Klik hier als je jouw accountmanagers moderne manieren wilt leren om bij nieuwe klanten binnen te komen en zin hebt in extra omzet door nog beter op te vallen.

Doe het netsO!

Graag tot ziens.
Ronald Ostendorf