Like me, Like you

digitaal folders gooien

 “Digitaal folders gooien. Dat is waar social media soms op lijkt!”

Best een hele interessante opmerking die gemaakt werd tijdens een seminar “The Social Selling Experience”. En eigenlijk is dat wel logisch. Want als je een gemiddelde ondernemer vraagt om zichzelf te introduceren dan zullen de meeste beginnen over hun product of dienst. Dat is namelijk waar je trots op bent en waar klanten je dag en nacht voor mogen wakker maken.

Met dit gegeven zie je dan ook dat online de ene na de andere prachtige oplossing over de schutting wordt gegooid. Eerlijkheidshalve maak ik mij daar soms zelf ook schuldig aan. Ook ik ben gewoon maar een mens.

Toch doe je dat in een normaal gesprek ook niet. In een normaal gesprek gaat het om zenden, maar vooral ook om luisteren. Maar blijkbaar is social media communicatie voor veel mensen geworden tot eenrichtingsverkeer: “Koop dit, we hebben een nieuw product, ik zoek…, like mij,” en nog heel veel meer.

Als je meer online gaat luisteren creëer je nieuwe business kansen, omdat vanuit de interactie een verbinding ontstaat. Dat is ook waarom ik graag blogs schrijf. Om reacties te krijgen en het samen te hebben over interessante onderwerpen. Het liefst ook om wat bij te leren. Van twee kanten wel te verstaan.

Daarom een oproep om gewoon eens iets vaker met z’n allen te reageren. Lees je een goed artikel, een goede blog of een ontroerend stuk, reageer! Laat weten wat je ervan vindt! Zelf doe ik dat dagelijks en heeft het mij veel gebracht.

Een ander bijkomend voordeel is dat de kans op een zinvol persoonlijk gesprek groter wordt. Je hebt immers online al wat met elkaar gedeeld. Vergeet daarom ook nooit om mensen te benaderen die uw profiel bekeken hebben. Zij zullen toch niet voor niets gekeken hebben?

Reageer meer online. Een kop koffie volgt dan vanzelf. Dat is mijn ervaring die ik graag met u deel.

Wat is uw ervaring?

netsO

Ook een Social Selling Experience op doen? Klik hier

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *