Happy BLOG Day! Inspiratie, om nooit meer te vergeten…

Happy BLOG Day! Inspiratie, om nooit meer te vergeten…

Wat inspireert jou om een goede blog mee te starten? Voor mij persoonlijk is dat een aantrekkelijke foto of een plaatje wat gelijk pakkend is. Het komt vaak genoeg voor dat ik alleen maar een beeld hoef zien om er tekst bij te bedenken. “Happy BLOG Day” vond ik op de stockfoto website Shutterstock en m’n hersens begonnen gelijk te kraken. Lees daarom vooral door tot het einde. Maar er is nog iets belangrijks wat mij is opgevallen. Het is iets wat vaak vergeten wordt bij het bloggen…

Zorg voor uniformiteit en herkenbaarheid. Ook als je gaat bloggen

Wat ik daarmee bedoel? Ik geef je een waarschuwing vooraf, want de volgende zin kan wat dwingend en confronterend overkomen, maar is wel met goede bedoelingen geschreven:

“Vanaf nu wil ik dat je, als je naar het geel-zwarte nummerbord van een auto kijkt alleen nog maar aan netsO denkt”

Toch gelezen?

Dan zit deze zin nu ingeprent in je hoofd. Deze kleuren heb ik namelijk niet voor niets gekozen in mijn logo en huisstijl. Dus sta je in de file nutteloos naar een geel-zwart nummerbord te kijken, bel mij dan gerust eens op. Als het enigszins mogelijk is probeer ik bij de keuze van plaatjes voor mijn blogs altijd geel en zwart leidend te laten zijn. Overigens staan deze twee kleuren ook voor ‘prikkelend en opvallend schrijven’ maar ook voor alles met ‘een smiley’ willen doen.

Naast uniform kleurgebruik kun je natuurlijk ook kiezen voor een terugkerend design, illustratie, thema of fotoreeks om herkenbaar te zijn. Het staat gewoon een stuk professioneler op je website wanneer de inrichting op elkaar afgestemd is. Als je daarnaast op deze manier jouw bedrijf twee keer per maand laat zien aan de doelgroep, of buyer persona, dan durf ik je alvast extra business te beloven.

Tot slot de hamvraag…

Wat dacht ik toen ik het “Happy BLOG Day” plaatje zag?

Allereerst leek het mij waardevol om een gratis blog van maximaal 500 woorden weg te geven. Dat doe ik eenmalig aan degene die mij de allerleukste reactie geeft op deze blog. Wat heeft het bloggen bijvoorbeeld voor businesswaarde voor jou? Wellicht heb je wel een interessante quote.

Iedereen kan meedoen, zowel klanten als niet-klanten. De winnaar maak ik uiterlijk 15 maart 2020 bekend. De nog te schrijven blog zal ik ook voor de desbetreffende winnaar delen en voorzien van een aantrekkelijke social media tekst. Creatie kan immers niet zonder activatie door middel van een uitnodigende persoonlijke tekst!

Ten tweede deed het plaatje mij beseffen dat het voor mij elke dag “Happy BLOG Day” is. Want ik word er letterlijk elke dag blij van dat ik de eer heb om voor aansprekende bedrijven content te schrijven. De verhalen die ik voor anderen opschrijf zijn van inspirerende, ondernemende, vaak innovatieve en soms zelfs hele bekende mensen die met trots hun verhaal vertellen. Zij zijn voor mij het bewijs dat mensen merken maken!

Happy blogs?

Doe het netsO! concept – creatie – activatie

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com – Tel: 06 – 149 30 377 – E-mail: info@mensenmakenmerken.com

NB: Ben je zelf een goede contentschrijver en wil je daar (extra) geld mee verdienen neem dan contact met mij op. Graag onderzoek ik, in verband met de uitbreiding van werkzaamheden, of er mogelijkheden zijn om samen te werken. Bij voorkeur op het gebied van sales, marketing en ICT.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *