3 dingen die mensen van zonnebloemen kunnen leren: Agile, focus, teamgeest

3 dingen die mensen van zonnebloemen kunnen leren: Agile, focus, teamgeest

Zonnig nieuws, want we mogen gelukkig de landsgrenzen weer over. De koffers worden weer ingepakt, de paspoorten opgezocht en de auto wordt nog even voor een onderhoudsbeurt naar de garage gebracht. Wie weet rijd je wel richting het zonnige zuiden en kom je onderweg de gele zonnebloemvelden tegen. Denk dan nog even terug aan deze blog, want er valt veel van die prachtige zonnebloemen te leren.

Agile – Meebewegen met alle beschikbare energie

Jonge zonnebloemen bewegen elke dag met de zon mee. In de ochtend zijn ze gericht op het oosten en op het moment dat de schemering invalt zijn ze met z’n allen op het westen gericht. “Agile flowers” zou je ze kunnen noemen, wendbaar zijn wanneer dat nodig is. Ze zijn slim genoeg om in de nacht weer rustig terug te draaien zodat ze in de vroege morgen opnieuw kunnen profiteren van de zon uit het oosten. Je zou kunnen stellen dat we de afgelopen maanden allemaal een soort menselijke zonnebloemen zijn geworden. Ken je dat gevoel dat je constant moest meebewegen en je al je energie hebt moeten gebruiken om je aan te passen?

Focus – Allemaal dezelfde kant op, geen uitzonderingen

Gek dat het die zonnebloemen wel lukt om allemaal dezelfde kant op te kijken. Het zou zo fijn zijn als al je collega’s en het management dat ook zouden kunnen. Maar mensen hebben om dit te bereiken ‘strategiesessies’ nodig om eerst een vruchtbare voedingsbodem voor succes te creëren. Geniet nog maar even van de vakantieperiode, want voordat de plannen voor 2021 gemaakt worden moeten eerst alle neuzen dezelfde kant op staan.

Teamgeest – Met z’n allen is mooier, de kracht van het totaal

Er valt nog iets te leren van die grote gele zonnebloemvelden. Het valt namelijk niet op als er eentje besloten heeft om z’n kop boven het maaiveld uit te steken. Bij mensen is dat anders. Mensen straffen elkaar al gauw af als er iemand meer talent heeft of zich groter voordoet. Het interessante hier is dat het veld met zonnebloemen laat zien dat het gaat om de schoonheid van het totaal. Zullen we dat ter afsluiting een krachtig team noemen?

Zonnebloemen hebben creatieve mensen altijd gefascineerd en geïnspireerd met Vincent van Gogh als grootste voorbeeld. Schilderen kan ik niet. Toch hoop ik dat ik je met deze tekst heb laten zien hoe belangrijk het is om met de zon in je hoofd altijd vooruit te kijken.

Een zonnige vakantie toegewenst!

Doe het netsO! concept – creatie – activatie

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com – Tel: 06 – 149 30 377 – E-mail: info@mensenmakenmerken.com

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *