Razendsnel business inhalen? Check dan deze 7 tips

Razendsnel business inhalen? Check dan deze 7 tips

Hoe is het jouw bedrijf de eerste 8 maanden van 2020 vergaan? Voor veel ondernemers zal het jaar anders verlopen zijn dan gebruikelijk. Op allerlei manieren werd er een beroep gedaan op ons aanpassingsvermogen. Met nog maar 4 maanden te gaan is het wellicht tijd om business in te halen. Om je daarbij te helpen hebben we deze checklist gemaakt. Zijn de volgende zeven tips bruikbaar voor je?

Tip 1: Segmenteer klanten niet alleen naar grootte, maar vooral naar waarde

Veel bedrijven zijn geneigd om meer tijd te steken in grotere dan in kleinere klanten, met het idee dat daar ook meer omzet te behalen valt. Over het algemeen klopt die redenatie ook wel. Maar met de huidige crisis is het goed om je vaker af te vragen wie de rekeningen kan blijven betalen. Dus in welke sectoren gaat het goed volgens jou? Segmenteer je helemaal nog niet, doe het dan.

Tip 2: Zorg dat bestaande klanten jouw complete aanbod kennen

Wat ondernemende mensen wel eens vergeten is dat bestaande klanten veel sneller voor extra inkomsten zorgen dan nieuwe klanten. Toch lopen bestaande klanten soms over naar een concurrent. De reden is vaak dat zij niet wisten dat jij een bepaald product of dienst ook kan leveren, omdat zij jouw bedrijf alleen associëren met datgene wat zij eerder gekocht hebben. Ga er dus niet zomaar vanuit dat klanten weten waar je hen bij kunt helpen.

Tip 3: Vergroot je contactmomenten door verschillende kanalen te gebruiken

Nieuwe klanten kunnen je vooral zien en gaan herkennen als je in hun persoonlijke netwerk terechtkomt. Ben je bijvoorbeeld gelinkt met elke klant, of nieuwe relatie, via LinkedIn? Vaak blijkt dat er bij bestaande contacten geen connectie is op social media kanalen. Er bestaat dan slechts een relatie die via de telefoon of door klantbezoek onderhouden wordt. Dat is een gemiste kans, zeker als je zelf ook publiceert op sociale media. Met iedereen die je als klant wilt hebben of behouden zou je een connectie moeten maken. Dan heb je gelijk een groot gedeelte van tip twee opgelost.

Tip 4: Laat klanten jouw verhaal vertellen

Mensen kopen nog steeds van mensen. Daarbij kijken zij vaak naar ervaringen die anderen eerder met jouw bedrijf hebben opgedaan. Er zijn meerdere manieren om klanten jouw verhaal te laten vertellen, bijvoorbeeld door een klantcase te laten schrijven. Je kunt een goede klant natuurlijk ook vragen om een aansprekende quote op jouw website of het liken van een positief bericht over jouw bedrijf. Steek er maar eens tijd in. Het zal je meer business opleveren en de bestaande klantrelatie versterken.

Tip 5: Focus op datgene waar je jouw geld mee verdient

Als je business in wilt halen moet je vooral focus houden. Kijk eens goed naar je website want daar kunnen zaken op staan waar je uiteindelijk de afgelopen maanden geen geld mee verdiend hebt. Je zou kunnen redeneren dat dit klanten alleen maar afleidt. Haal het er af en bedenk een plan, bijvoorbeeld samen met een extern bureau, om content te schrijven rondom datgene wat een grote winstbijdrage oplevert.

Tip 6: Kom vaker in beeld en maak er een plan voor

Dat verkopen tegenwoordig niet alleen meer betekent dat je telefoontjes pleegt en bij klanten langs gaat dat hoeven we niemand te vertellen. Maar wat doe je precies op het gebied van online campagnes en hoe vaak wil je bij welke doelgroep in beeld komen? Professioneel in beeld komen vraagt om een goede contentkalender en het regelmatig versturen van relevante content. Wat zou je ervan vinden als netsO aan jou salesleads toont na het schrijven van blogs?

Tip 7: Vraag klanten, prospects en volstrekt willekeurige mensen om feedback

Het valt me in de praktijk gewoon wel eens op. Het is de situatie dat je naar een website kijkt en denkt ‘Wat doen ze nou eigenlijk precies?’ Voor degene die het geschreven heeft zal het allemaal wel duidelijk zijn, maar op een of andere andere manier voel ik niet op welke uitdagingen het bedrijf antwoord geeft. Iedereen kent wel de term ‘bedrijfsblindheid’. Vraag klanten, prospects en willekeurige mensen zo af en toe eens om jou te vertellen wat jouw bedrijf precies doet. Je zult mogelijk verrast zijn…

Voor het inhalen van business houden we ons aanbevolen.

Doe het netsO! concept – creatie – activatie

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com – Tel: 06 – 149 30 377 – E-mail: info@mensenmakenmerken.com

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *