“Jouw volgende stap begint vandaag…”

“Jouw volgende stap begint vandaag…”

De titel van deze blog schoot plotseling in m’n gedachte. Voor sommigen is het misschien een ‘wake-up’ call voor anderen iets om inspiratie uit te krijgen of om te delen. Het is mij extra opgevallen, in deze onzekere tijden, dat er ondernemende mensen zijn die continue kansen zien en ondernemers en werknemers die tevergeefs vasthouden aan iets wat er helaas niet meer is. De enige die een stap voorwaarts kan maken ben je echter zelf. Om je daarbij te helpen het volgende:

Stel positieve zaken nooit uit tot morgen

Minder werk, of helemaal geen werk? Dan is het nu tijd om te gaan leren, een opleiding te volgen of (eindelijk) eens te gaan werken aan je sociale netwerk. Ervaring leert dat je vanuit ‘nieuwe dingen doen’ mensen ontmoet die je op een onverwachte manier vooruit helpen. Iets doen betekent altijd persoonlijke vooruitgang. De kans is groot dat er dan weer iets op je pad komt waar jij jouw kwaliteiten kunt inzetten.

Over kwaliteiten gesproken…

Ik zie het als voorrecht dat ik voor veel bedrijven mag schrijven en elke dag ondernemers spreek. Dus hoor ik nog weleens wat als het over werkgelegenheid gaat. Mijn conclusie? Er zijn veel nieuwe kansen op werk en het nemen van een volgende stap, alleen ziet niet iedereen dat. Het is menselijk dat je hetzelfde wilt blijven doen, maar beter is om met een brede blik te kijken naar datgene waar je goed in bent en waar je plezier uit haalt.

Ter inspiratie deze drie echte voorbeelden waarbij gekeken wordt naar de kwaliteiten van mensen:

  1. Een sales recruitment organisatie is op zoek onder andere naar mensen uit de horeca. Zij kunnen prima ingezet worden voor een groot aantal vacatures bij call centers. Zij zijn als geen ander gewend met verschillende mensen om te gaan en hebben over het algemeen de bekende ‘vlotte babbel’.
  2. Een uitzendorganisatie in de bouw- en schilderssector kan standbouwers en mensen uit de evenementenbranche gebruiken. Hun kwaliteit is dat zij uitstekend met hun handen kunnen werken. Kijk maar eens naar het aansprekende filmpje op deze homepage van een recente uitzending van het tv-programma ‘1 Vandaag’.
  3. Een prachtig voorbeeld komt van de KLM. Een groot aantal stewards en stewardessen moesten op zoek naar een andere baan. Hun kwaliteit is servicegericht zijn. Dat doen zij nu onder andere in de ouderenzorg waar ze deze mensen hard nodig hebben.

Geef aandacht aan wat je kunt beïnvloeden

Een van de beste lessen die ik ooit geleerd heb kwam van mijn toenmalige marketing directeur. “Je moet het probleem laten bij wie het probleem hoort”, was een veel gebruikte opmerking van hem. Het heeft mij altijd geholpen om focus te houden. Zijn uitspraak is wellicht wel actueler dan ooit. Mensen hebben vaak de neiging om zich met van alles te willen bezighouden (of bemoeien) waar zij geen invloed op hebben. Concentreer je daarom alleen op de positieve dingen die je zelf kunt veranderen.

Dan begint jouw volgende stap vandaag!

NB: “STRESSED IS DESSERTS SPELLED BACKWARDS”, schreef m’n stiefdochter laatst op het krijtbordje in de keuken. Ook dat was een inspiratie om deze blog te schrijven. Veel succes met het anders kijken naar jouw eigen kwaliteiten en het ‘omdenken’ als dat noodzakelijk is.

Doe het netsO! concept – creatie – activatie

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com – Tel: 06 – 149 30 377 – E-mail: info@mensenmakenmerken.com

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *