Maken Mensen Merken in 2020? Ja! kijk maar…

Maken Mensen Merken in 2020? Ja! kijk maar…

Hoe realiseer je groei in een business-to-business organisatie? Deze uitdagende vraag zal door veel marketingbureaus beantwoord worden met de tip om verhalen rondom producten en diensten te schrijven en te delen. Dan val je op en bereik je groei. Of niet? Vanuit mijn dagelijkse praktijkervaringen, waarbij ik de eer heb om interviews te doen met ondernemers en voor hen te schrijven, ben ik inmiddels genuanceerder gaan denken.

Ik durf twee kritische vragen te stellen rondom de gebruikelijke manier waarop contentmarketing wordt toegepast.

Vraag 1: Als jouw product of dienst sterk lijkt op die van de concurrent hoe speciaal ben je dan?

Er is een grote kans dat er geschreven wordt over gelijksoortige oplossingen en jouw bedrijf uiteindelijk niet als ‘uniek’ gezien wordt. De meest prangende vraag die ik stel is vaak: “Wat maakt jouw bedrijf nu echt anders?” Daar komt lang niet altijd gelijk een antwoord op. Best vreemd eigenlijk. Hoe val je dan wel op?

Inmiddels is het kwartje bij mij gevallen. Na het schrijven van duizenden blogs en artikelen kan ik een belangrijke conclusie trekken:

Het zijn de persoonlijke verhalen die het meest inspireren en gelezen worden!

Zoals de trots van een ondernemer, het prachtige werk van een klantenservice medewerker of het verhaal over hoe een klant jou ervaart. Dat bedrijven daarmee opvallen is in statistieken af te lezen. Soms wel factor 6 tot 8 keer meer dan blogs die over producten en diensten gaan. Dat persoonlijke verhaal vertellen is overigens voor mensen die ik interview soms een uitdaging, maar over het algemeen lukt het wel om iemands passie, ondernemerschap of energie te verwoorden.

De tweede kritische vraag heeft te maken met het feit dat veel ondernemers aanzienlijke marketingbudgetten besteden aan content, maar dat de rest van de organisatie daar lang niet altijd van op de hoogte is. Dit is ‘m:

Vraag 2: Hoe tevreden ben je met het delen van content door jouw eigen medewerkers?

Als je echt opereert als één goed geolied team dan is iedereen trots en wordt er gedeeld. Toch zijn er genoeg bedrijven waar het alleen marketing- en salesafdelingen zijn die het bedrijf laten opvallen. Het komt erop neer dat je wel content maakt, maar er zelf te weinig aan doet om het ook te activeren. Ik noem dat gemiste kansen! Eens?

Mensen Maken Merken! Met trots is dat de naam van mijn nieuwe website. Je kunt er onder andere alles terugvinden over Radarmarketing. Daarmee blijf je ‘top of mind’ doordat we er samen voor zorgen dat er twee keer per maand een contactmoment is met jouw doelgroep. Ook de uitdaging van vraag 2 is opgelost. Medewerkers en ambassadeurs met grote netwerken krijgen automatisch een bericht met het verzoek om te delen op het moment dat er weer een inspirerende blog geplaatst is. Want je valt pas echt op samen met anderen! Ik zorg ervoor dat mensen jouw boodschap vinden, het doorvertellen en daarmee andere mensen in beweging brengen.

Wat kan je in 2020 van netsO verwachten?

Als je, zoals ik, de eer hebt om voor ICT bedrijven, marketingorganisaties en andere MKB organisaties te schrijven, dan wordt het wel eens tijd om het ook voor mijn eigen bedrijf ‘netsO’ te doen. Dus zal ik mijn praktijkervaringen delen, hier en daar mijn verbazing gaan uitspreken, je inspireren met tips en tricks en je op de hoogte houden van innovatieve onderwerpen. Allemaal om ook jouw merk nog beter op de kaart te zetten.

Doe het netsO…

Fijne feestdagen!

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com- Tel: 06 – 149 30 377 – E-mail: info@mensenmakenmerken.com

Delen waardeer ik. Een kop koffie drinken of iets anders ook!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *