Of LinkedIn nieuwe diensten oplevert? Ja natuurlijk!

Of LinkedIn nieuwe diensten oplevert? Ja natuurlijk!

Dat LinkedIn, naast het creëren van verkoopkansen, ook een nieuwe dienst zou opleveren had ik vooraf niet kunnen bedenken. Het begon allemaal toen ik op LinkedIn een video zag met een voor mij zeer aansprekende titel. Het bleek te gaan om een ‘oude bekende’. We besloten samen een afspraak te maken die mijn lang gekoesterde droom in vervulling liet gaan…

“Customer Experience (CX) vanuit het oogpunt van Digitale Transformatie”

Dit was de titel bij een LinkedIn bericht. Mijn oog werd er gelijk naartoe getrokken. Dagelijks schrijf ik over onderwerpen als digitale transformatie, customer experience, data, nieuwe vormen van samenwerken en innovaties. Daarom had het onderwerp direct mijn aandacht en klikte ik deze video aan. Op precies 2 minuten en 46 seconden zie ik daar ineens Remco Noordsij verschijnen. “Digital transformation consultant”, lees ik bij zijn titel. Maar voor mij is hij een oud collega waarmee ik in de jaren negentig van de vorige eeuw in het succesvolle salesteam van KN Minolta zat. Hij blijkt achteraf tevens de video producent te zijn van de videoproductie waarin hij zelf een rol speelt.

Mijn droom kwam ineens uit…

Al geruime tijd liep ik met het idee om naast geschreven tekst ook video content aan te gaan bieden. Maar met wie doe je dat dan? Er is iemand nodig die een volwaardige gesprekspartner is voor klanten waarmee ik samenwerk. Niet iemand die alleen maar video kan produceren vanuit technisch perspectief. Die zijn er genoeg. Ineens kwamen alle puzzelstukken bij elkaar. Remco heeft een langdurige ervaring in sales, marketing, business development en consultancy en heeft onder andere gewerkt voor grote namen als Canon, HP, Compaq en IBM. Hij kent de IT/ICT branche, waar ik grotendeels voor schrijf, als geen ander. Iemand met energie, passie en gedrevenheid, zo herinnerde ik mij hem. We maakten een afspraak bij NH Jan Tabak in Naarden en hij bleek geen spat veranderd te zijn.

“Joh, we gaan het gewoon proberen”

Dat was Remco’s praktische opmerking tijdens de hernieuwde kennismaking. Hij bood mij aan om een eerste klantvideo te gaan maken. We trokken de agenda en een week later zaten we al bij een klant van mij in Amsterdam. Naïef als ik was dacht ik dat hij met slechts één camera en een microfoon langs zou komen, maar het bleek om een volwaardige studio te gaan waarin ik persoonlijk mijn klant kon interviewen. Spannend!

Dit smaakt naar meer…

Op woensdag 18 november, een zonnige dag, namen we in De Werkspoorfabriek in Utrecht ons eerste gescripte ondernemersverhaal op samen met ondernemer Maurice Schill van Target Recruiters. Het onderwerp: “De veranderende rol van sales”. Het resultaat mag er zijn!

Klik maar hier voor zijn inspirerende kijk op het salesvak.

 

De netsO Pop-up studio is geboren!

De Werkspoorfabriek wordt een van de locaties waar we het menselijke verhaal achter de ondernemer gaan opnemen. Op één dag nemen we, volgens een vooraf besproken script, meerdere individuele ondernemersverhalen op. Met deze nieuwe dienst hebben we video maken eenvoudig en vooral betaalbaar gemaakt. Zodat je, net als Maurice Schill, aan duizenden klanten jouw unieke verhaal kunt pitchen.

Doe je mee?

De ondernemersverhalen worden onder label van #MensenMakenMerken geproduceerd, zodat er herkenning gaat ontstaan. Twee ambassadeurs voor jouw merk heb je alvast in huis. Remco en ik zullen jouw video delen over onze grote LinkedIn netwerken. Dan kom je onder de aandacht bij > 5.200 andere ondernemers. Jouw unieke verhaal kun je bijvoorbeeld aan jouw ‘over ons’ pagina koppelen of net als ons posten op je eigen sociale media. Ben jij binnenkort ook bij mij in de studio?

#MensenMakenMerken!

De video van Maurice heeft inmiddels > 10.000 views bereikt.

Doe het netsO! concept – creatie – activatie

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com – Tel: 06 – 149 30 377 – E-mail: info@mensenmakenmerken.com

Deel dit: