Wie zijn jouw hero’s als het om content gaat?

Als je met je bedrijf wilt opvallen dan heb je content nodig; inhoud of informatie die relevant is voor je klanten. Tot zover niets nieuws. Maar wie zijn precies jouw content hero’s of helden? Dat is best een interessante vraag om eens langer bij stil te staan, want er bestaan marketinginvesteringen die helaas niets opleveren. Laten we daarom eerst een kijken naar wat er soms fout gaat. Vervolgens vertellen we wie echte content hero’s kunnen zijn en wat ze zouden moeten doen…

Het ‘wij-denken’

Dit ‘wij-denken ”komt helaas vaak voor. Het zijn bijvoorbeeld pr- of marketingmedewerkers die er heilig van overtuigd zijn dat ze waardevolle content gemaakt hebben. Hun heldenstatus wordt namelijk afgemeten, ook door het management, aan de hoeveelheid teksten die beschreven staan op de website, het grote aantal artikelen of een prachtige gemaakte company video. Alleen is er een groot probleem; de klant herkent zich er niet in. De teksten gaan over wat ‘wij’ doen en zijn te lang, de artikelen sluiten niet aan op vragen van klanten en er is geen enkele klant die het nut ervan inziet om ongevraagd naar een bedrijfsvideo te gaan kijken. Hoe vaak doe je dat overigens zelf?

Communiceren met nietszeggende zinnen

Dit kun je zien als een aanvulling op het ‘wij-denken’. Wellicht herken je er een paar of staat er (helaas) iets gelijksoortigs op je eigen website. Deze teksten zijn letterlijk overgenomen vanuit de praktijk en bestaan dus echt:

  • We bieden de beste producten en oplossingen, tegen zeer concurrerende prijzen.
  • We zijn een team van professionals.
  • We communiceren transparant, open en eerlijk.
  • We stellen de klant centraal.
  • We zijn servicegericht en betrouwbaar.

Achter al dit soort zinnen is het interessant om de volgende zin te plaatsen: ‘Dat mag ik toch hopen!’

Het is ongetwijfeld goed bedoelde content alleen levert het niets op. De unieke waarde ontbreekt namelijk want je zegt hetzelfde ermee als vele concurrenten. Herkenbaar?

 

Wie echte content hero’s kunnen zijn?

Allereerst moet er minimaal één persoon zijn die zich verantwoordelijk voelt voor de content. Het moet iemand zijn die van nature in staat is om te denken vanuit VRAGEN die klanten hebben. Daar willen klanten namelijk een oplossing voor, zo simpel is het. Denk daarom bij het zoeken naar echte content hero’s vooral ook aan salesmanagers, ervaren accountmanagers, business development managers en (klanten)servicemedewerkers. Ze geven namelijk dagelijks antwoorden, waarmee ze klanten aan je merk binden. Zolang een marketingafdeling, die nauwelijks een klant gesproken heeft, verantwoordelijk is voor de content blijft de gemaakte content een aanname; je denkt dat je weet wat nodig is, maar weet het niet zeker…

 

Dit is wat helden zouden moeten doen

Schrijven, video’s opnemen, vertellen over hun specifieke expertise, hun visie geven op een klantuitdaging en nog veel meer. Wedden dat (nieuwe) klanten dit waarderen omdat ze zich gehoord voelen?

Nu hoor ik je denken…”Daar hebben mijn collega’s helemaal geen tijd voor, bovendien houden ze niet van schrijven of hebben ze deze expertise niet. Laat staan dat ze weten hoe je een professionele video maakt.”

Wij wel! We zijn gek op content maken, goed luisteren, interviewen en in de huid kruipen van klanten. Content marketing bedrijven we namelijk vanuit een jarenlange achtergrond in sales. Met welke content hero’s van jou mogen we eens in gesprek gaan?

Remco Noordsij & Ronald Ostendorf

www.mensenmakenmerken.comwww.boxcontent.nlwww.northseaproductions.nl

 

Deel dit: