3 reset-vragen over hoop, troost en business…

3 reset-vragen over hoop, troost en business…

Het is alsof er iemand op de rode knop gedrukt heeft, de wereld lijkt stilgezet te zijn. Alles wat normaal gesproken zo gewoon is, is ineens niet vanzelfsprekend meer. Maar stel dat de wereldwijde pandemie voorbij zou zijn, hoe ziet jouw (nieuwe) wereld er dan uit? Deze reset zorgt er ook voor dat er tijd vrijkomt om creatief na te denken over vragen die mogelijk op de achtergrond geraakt zijn.

Vraag 1: Waarom heb ik dat ene briljante idee nooit uitgevoerd? (Hoop)

Als jouw inkomsten dreigen weg te vallen, en zekerheden vervagen, dan is er een grotere noodzaak om na te denken over alternatieven waarmee je geld kunt verdienen. Ongetwijfeld zijn er mensen die zich realiseren dat het niet morgen, maar nu het moment is om dat ene briljante idee toch verder uit te werken. Het kan iets zijn waar je al heel lang mee rondloopt, maar nooit de volle aandacht heeft gekregen. Hopelijk lukt het nu wel.

Vraag 2: Doe ik nuttig werk en word ik er blij van? (Troost)

Dat is best een interessante vraag om te beantwoorden vanaf je thuiswerkplek. Misschien blijkt dat andere zaken belangrijker zijn dan datgene waar je je dagelijks druk over maakt. Wie weet ontstaat er door COVID-19 wel een groter interesse om toch in het onderwijs of in de zorg te gaan werken. Dat dit nuttig is, voor blije gezichten zorgt en troost biedt is overigens nog nooit zo duidelijk geweest. Of wat dacht je van een baan waar je meer vrijheid hebt om de buitenlucht op te zoeken. Nu we zo veel mogelijk moeten binnenblijven en niet mogen samenscholen ga je andere dingen, zoals het vrij naar buiten kunnen lopen, meer waarderen.

Vraag 3: Kan ik mijn bedrijf nu helpen het verschil te maken? (Business)

Als je blij bent met je huidige werk, maar het reguliere klantcontact stil komt te liggen kan je ook het verschil maken. Bijvoorbeeld door online via Google Hangouts of Microsoft Teams klanten toch te ontmoeten en te spreken. Daarnaast kan je de uren die beschikbaar komen goed besteden aan het opbouwen van een groter online netwerk. Mijn persoonlijke ervaring is dat er dan altijd businesskansen ontstaan, vaak vanuit onverwachte hoeken. Staat alles stil? Volg dan een opleiding om sterker uit de strijd te komen.

Digitale creativiteit overwint alles!

Zolang je gezond en fit blijft overwint jouw eigen creativiteit en vindingrijkheid alles. Ik ken een chef-kok die vanwege het coronavirus nu niet in de keuken van het restaurant kan staan. Hij heeft vorige week een online webshop geopend en ontvangt inmiddels al tientallen bestellingen per dag. Trots ben ik, het is m’n zoon.

Recent zag ik op het nieuws een initiatief om het museum nu thuis te brengen. Klik maar op deze link en vergeet niet om ook iets te doneren na jouw digitale bezoek en het ‘Kijken, kijken niet lopen’. Gisteren sprak ik een grote klant van mij die verwacht dat het binnenkort heel gewoon is om te betalen voor het digitaal bezoeken van een theater vanuit je luie stoel in de woonkamer. Alleen maar Netflix is ook niet alles. En zojuist zag ik een LinkedIn bericht voorbijkomen van een 3D geprinte deuropener om te voorkomen dat het coronavirus zich via de deurklink verspreidt.

Hulp nodig met jouw reset?

Denk goed na waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Dat heb ik ruim drie jaar geleden ook gedaan toen al mijn zekerheden vervaagden, door een grote reorganisatie bij mijn toenmalige werkgever. Voor mij is er een nieuwe wereld opengegaan, sinds ik besloot om m’n eigen reset te doen en het roer volledig om te gooien. Ik werk graag met ondernemende mensen die hun droom willen realiseren, op zoek zijn naar nieuwe manieren om zaken te doen, een netwerk willen opbouwen en anders dan anderen willen zijn. Online communicatie, creativiteit en kennis over ICT gerelateerde middelen spelen daar in de meeste gevallen een cruciale rol bij.

Veel veerkracht toegewenst!

Doe het netsO! concept – creatie – activatie

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com- Tel: 06 – 149 30 377 – Email: info@mensenmakenmerken.com

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *