Gele kuikens en één zwarte… Wat kunnen we van hen leren?

Gele kuikens en één zwarte… Wat kunnen we van hen leren?

Pasen 2020 voelt anders dan andere jaren. Maar het is lente, de zon schijnt, planten groeien, de lucht is schoner en kuikens breken massaal hun eierschalen open. Maar wat er uit een ei kan komen kan behoorlijk verschillend zijn. Deze positieve paasboodschap, over het verschil tussen gele en zwarte kuikens, heb ik met een knipoog geschreven. “Uit welk ‘ei’ kom jij?” had ook de vraag kunnen zijn.

Gele kuikens…

Die lijken op elkaar, het zijn geboren volgers die gedrag kopiëren. Ze verschuilen zich, zonder dat iemand hen opvalt. Het zijn kuikens die gewoon opgaan in de menigte. Gele kuikens zijn van die “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!” types. Ze klitten bij elkaar, omdat ze denken dat hen dit voldoende bescherming geeft. En als er één gaat piepen, dan piepen ze allemaal…

Het zwarte kuiken…

Die is anders en durft buiten de gebaande paden te treden. Dit kuiken neemt verantwoordelijkheid wanneer dat nodig is. Hij valt op en inspireert anderen met zijn creatieve ideeën. Het zwarte kuiken is een eigenwijze “Mij krijgen ze er niet onder!” type. Hij durft risico’s te nemen, zelfs als het lijkt alsof hij er even alleen voor staat. Piepen doet hij niet, want hij is gewend om het ‘anders’ te doen.

In wie herken jij jezelf?

Zwarte kuikens zijn nu harder nodig in onze maatschappij, want de comfortabele zekerheden van veel gele kuikens zijn helaas tijdelijk verdwenen. Dus:

  • Wat ga je nu doen om echt op te vallen, in plaats van hetzelfde te zijn als jouw concurrent?
  • Hoe ver durf je uit je vertrouwde comfortzone te gaan als ondernemen anders moet?
  • Kies je voor ‘meepiepen’ of ‘meehelpen en meeprofiteren?’
  • Ga je dat ene idee wat je altijd al had nu echt waarmaken?
  • Laat je anderen jou helpen bij het uitwerken van jouw plannen?
  • Weet je hoe je een ander pad kunt kiezen?
  • Is het nu niet extra waardevol om anderen te inspireren met een goed klantverhaal en klantrelaties te verstevigen?

Ik help je er graag bij, want voor zowel gele als zwarte kuikens heb ik de juiste tooling om mee op te vallen. Daarnaast zet ik graag mijn jarenlange sales- en marketingervaring in om nieuwe businessconcepten uit te werken, content te schrijven (o.a. voor websites, blogs, whitepapers en klantverhalen) en het opbouwen van een succesvol netwerk. Een reset als geel kuiken is helemaal zo gek nog niet, zolang je maar gezond blijft.

Fijne paasdagen! Geniet van de zon, of zonnige gedachten.

Doe het netsO! concept – creatie – activatie

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com – Tel: 06 – 149 30 377 – E-mail: info@mensenmakenmerken.com

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *