“Closen of Verzuipen?”

“Closen of Verzuipen?”

“De tijd van de klassieke salesforce is voorbij. Klanten leven mobiel en online en willen op maat benaderd worden. Steeds meer bedrijven matchen op een disruptieve manier vraag en aanbod. Traditionele verkoop, met salesteams en salesmanagers, wordt de uitzondering”, dat las ik in het boek “Disruptive Selling” van Patrick Maes. Wordt het voor jou closen of verzuipen?

“Maar is closen dan niet belangrijk meer, Ronald?”

Dat was een vraag die aan het einde van de eerste masterclass “Closen of Verzuipen” gesteld werd. We organiseerden deze sessie onlangs, met succes en een hoge waardering, voor smei.europe waaraan ruim 40 accountmanagers en salesmanagers deelnamen. Mijn antwoord: “Closen is nog nooit zo belangrijk geweest en er groeit een jonge generatie op die uitstekend in staat is om via geautomatiseerde marketing ‘verkoopleads’ te verkrijgen. Alleen hebben zij vervolgens geen idee wat zij ermee moeten doen.” Dus ja, je moet nog steeds om de order durven te vragen, technieken zoals ‘de halve nelson’ kennen en weten hoe je met zowel moeilijke als makkelijke weerlegbare bezwaren moet omgaan.

Hoe open je tegenwoordig deuren?

Vooral bij het eerste klantcontact wordt bellen meestal niet meer op prijs gesteld, daar ligt de grootste uitdaging voor de accountmanager van nu. Ook zomaar ergens binnenstormen, zoals we vroeger deden, werkt steeds minder. Dus moet het anders, zolang er nog geen relatie is. Om deuren te openen zullen accountmanagers over slimme manieren moeten beschikken om in eerste instantie iets anders te gaan doen met de verkregen verkooplead van de afdeling marketing. Anders verzuip je en ben je gelijk jouw kans op een nieuwe klant kwijt.

Nieuwe klanten binden, netwerken bouwen en reddingsboeien

Twee ‘ouwe rotten in het salesvak’, Maurice Schill en ik, zagen op tijd in dat ondernemende mensen tegenwoordig op een andere manier klanten aan zich binden en netwerken opbouwen. Met praktijkvoorbeelden laten we tijdens de masterclass “Closen of Verzuipen” zien hoe je als accountmanager niet tien maar duizenden nieuwe klanten kunt bereiken en vooral ook hoe je voor nieuwe klanten een interessante gesprekspartner wordt voor de langere termijn. We laten je ook kennismaken met onze ‘zes reddingsboeien voor succes’.

Een oproep

Onze oproep aan ondernemers, salesmanager en ondernemersverenigingen is om ons uit te nodigen voor “Closen of Verzuipen”, want gezien de vele positieve reacties valt er nog veel te winnen en staat het Hybride Verkopen nog in de kinderschoenen.

Closen of Verzuipen kan zowel online als op locatie!

Laat maar weten of je ook voor closen kiest en we jouw business kunnen laten lopen. Vliegen mag ook, verzuipen mag niet…

Doe het netsO! concept – creatie – activatie

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com – Tel: 06 – 149 30 377 – E-mail: info@mensenmakenmerken.com

NB: Reacties van eerdere deelnemers worden enorm op prijs gesteld.

Deel dit: