5 uitspraken over sales, marketing en nieuwe klanten krijgen

5 uitspraken over sales, marketing en nieuwe klanten krijgen

Ondernemerschap is het mooiste wat er is. Alleen is er wel een belangrijke voorwaarde; er moet brood op de plank komen om ook je eigen winkelwagentje te kunnen vullen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer alles om je heen in rap tempo verandert. Daarom wil ik je eens inspireren met vijf pakkende uitspraken. Als je er iets mee gaat doen dan weet ik zeker dat je bij nieuwe klanten extra op gaat vallen.

Uitspraak 1: “Je weet nooit wanneer een (nieuwe) klant gaat kopen!”

Waarom deze uitspraak? Dat zal ik uitleggen. Eerlijkheidshalve kijk ik soms met verbazing hoe tijdelijk bedrijven bestaande en nieuwe klanten informeren. Er zit geen lijn in de communicatie. Kijk maar eens naar de laatste datum van een blogartikel op jouw eigen site of die van een klant. De kans bestaat dat er ooit werd begonnen, maar dat het informeren plotseling gestopt is. Omdat je nooit weet wanneer een klant gaat kopen, zal je echter continue moeten blijven opvallen. Zelfs met een goed gevulde orderportefeuille zullen klanten tussentijds willen weten wat je hen nog meer te bieden hebt.

Uitspraak 2: “Het Unique Selling Point? Dat ben je zelf!”

Hoe val je op? Tijdens een presentatie aan een grote groep ondernemers zei ik ooit; “Meestal niet met jouw producten of diensten…” Velen knikten instemmend, want in veel sectoren is de concurrentie moordend. Mensen kopen nog altijd van mensen. Dat wordt nog weleens vergeten. Gek eigenlijk dat er zo weinig ondernemers zijn die hun eigen verhaal in beeld vertellen. Meestal blijft het bij een ‘over ons pagina’ die door niemand gelezen wordt. Wat ga jij eraan doen om jouw USP’s extra onder de aandacht te brengen?

Uitspraak 3: “Customer journeys hebben nog een lange weg te gaan!”

Nieuwe klanten krijgen dat zou door Marketing Automation een ‘appeltje-eitje’ moeten zijn. De verkoopleads die vliegen je dan om de oren! Alleen is dat pas waarheid als er eerst goed wordt nagedacht over wat klanten tijdens hun klantreis nodig hebben. Daar wringt vaak de schoen. Welke blog, video, of klantverhaal is bepalend in de Awareness, Interest, Desire en Action fase? (AIDA). Technologie leveren kan iedereen, maar bij het uitvoeren van customer journeys valt nog veel winst te behalen. Dat beschreef ik al eerder in deze blog.

Uitspraak 4: “Zelf een netwerk opbouwen is slimmer dan meedoen aan de Google ratrace!”

Er bestaan bedrijven die zeggen dat ze Google begrijpen. Ik begrijp daaruit dat je dan nog meer betaalt om mee te doen met ‘de Google ratrace’ om altijd bij een bepaald zoekwoord op nummer één te verschijnen. Op zich niets mis mee. Als je zelf echter al een waardevol netwerk hebt en erin slaagt dat dit waardevolle netwerk jou ook gaat promoten dan zou je weleens nog meer nieuwe klanten kunnen krijgen.

Uitspraak 5: “De elevator pitch van bedrijven wordt zwaar onderschat!”

Onderschat? Ja! Allereerst is het mij opgevallen dat meerdere mensen van één organisatie een totaal ander verhaal kunnen vertellen. Ten tweede zie ik in de praktijk dat er nog veel websites zijn waar ik niet in één oogopslag duidelijk heb welk probleem ze voor mij kunnen oplossen. Bij de vraag ‘Waarmee ben jij als ondernemer onderscheidend?’ blijft het nog weleens angstvallig stil.

Via professionele marketing, meer sales en nieuwe klanten

Zullen we er samen iets aan gaan doen? Ik denk graag vrijblijvend met je mee.

Doe het netsO! concept – creatie – activatie

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com – Tel: 06 – 149 30 377 – E-mail: info@mensenmakenmerken.com

Deel dit: