“Hè, hè… eindelijk!! We omarmen massaal het nieuwe werken in 2020”

“Hè, hè… eindelijk!! We omarmen massaal het nieuwe werken in 2020”

Het was een prachtige titel die mij inspireerde om deze blog te schrijven; “Kantoren zijn door corona met een katapult het digitale werken ingeschoten”, was onlangs als kop te lezen in een artikel van de NOS. Omdat ik het genoegen heb om letterlijk elke dag met ondernemende mensen te spreken met kennis en expertise op het gebied van digitaal werken, leek het mij interessant om eens te delen wat mij tijdens die gesprekken is opgevallen. Want welke gevolgen heeft het dat we nu als een katapult het digitale werken omarmen?

“Kostbare netwerkperikelen”

Gemakshalve noem ik zo wat ik gehoord heb. Bedrijven betalen namelijk voor de capaciteit van hun netwerken op kantoor, terwijl er nagenoeg niemand meer op de bedrijfslocatie aanwezig is. Bijkomende uitdaging is dat IT managers ook moeten zorgen voor razendsnelle en vooral veilige verbindingen op thuiswerkplekken. Deze combinatie zorgt bij veel organisaties voor onverwachte kostenposten en security uitdagingen.

Onvolledige toegang tot alle bedrijfsapplicaties

Het online vergaderen viert hoogtij. Microsoft Teams en Google Hangouts zijn niet meer weg te denken en bieden enorm veel toegevoegde waarde bij het dagelijkse klantcontact. Deze office gerelateerde applicaties zijn prima benaderbaar vanaf huis, mits er de juiste bandbreedte aanwezig is. Maar geldt dat ook voor de ERP software? Vaak blijkt dat lang niet alle bedrijfsapplicaties toegankelijk zijn. Onvolledige toegang zie je bijvoorbeeld terug in de distributiesector. Daar zouden ze de productie of logistieke omgeving graag willen bedienen of monitoren vanaf de thuiswerkplek, maar lukt dat ook? Ik heb het idee dat ‘Het Nieuwe Werken’ richting 2021 nog beter kan…

Op zoek naar een nieuwe privé-werkbalans

Daar is veel over geschreven, want het samenwerken is plotseling compleet anders geworden. Zojuist zag ik het zoontje van een klant in beeld tijdens een online interview over een volgende blog. Helemaal niet erg wat mij betreft, want het zorgde voor een lach op ieders gezicht. Vanochtend sprak ik een klant die, naast klantonderzoek, welzijnsonderzoek gaat doen bij medewerkers die nu thuis aan het werk zijn. Goed dat ook hier aandacht voor is, want we zijn allemaal op zoek naar een nieuw ritme om met onze tijd om te gaan. Zelf ervaar ik dat mensen minder gehaast zijn en meer de tijd voor elkaar nemen. Best plezierig eigenlijk.

Meer klantcontact, meer doen in minder tijd!

“Ik heb vandaag twee keer zoveel klanten online gezien en gesproken dan normaal”, vind ik ook een mooie uitspraak die ik recent gehoord heb van een klant. Er wordt met meer focus gewerkt, omdat reistijden zijn weggevallen en collega’s elkaar minder storen. De tijd die overblijft kan benut worden om klantgegevens nog beter in kaart te brengen of je nog meer in de klantrelatie te verdiepen. Kansen voor upselling zou ik het willen noemen.

Nog beter en slimmer thuiswerken?

Wellicht is er iets geweest in deze tekst waar je meer over wil weten. Dan breng ik je graag met de desbetreffende organisaties in contact. Natuurlijk mag je ook rechtstreeks contact met mij opnemen voor een verdere uitleg. De verbinding is immers waar het hernieuwde digitale samenwerken wat mij betreft echt om gaat. Die verbinding zoeken doe ik ook graag voor jouw bedrijf.

Geniet van de schone lucht nu het asfalt leger is!

Doe het netsO! concept – creatie – activatie

Ronald Ostendorf – netsO – www.mensenmakenmerken.com – Tel: 06 – 149 30 377 – E-mail: info@mensenmakenmerken.com

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *